]> sipb.mit.edu Git - ikiwiki.git/blob - doc/setup/discussion.mdwn
Merge branch 'master' of ssh://git.ikiwiki.info/srv/git/ikiwiki.info
[ikiwiki.git] / doc / setup / discussion.mdwn
1 I just went through the standard procedure described for setup, copied the blog directory from examples into my source directory, ran ikiwiki, and everything seems to have worked, except that none of the 
2 [[!meta ... ]] tags get converted. They simply show up in the html files unformatted, with no exclamation point, and with p tags around them. Any ideas? using ikiwiki version 2.40 on freebsd --mjg
3
4 > The meta plugin is not enabled by default. It's pulled in by the
5 > goodstuff plugin, so add one or the other to the add_plugins line in your
6 > config file. --[[Joey]]
7
8 Can the instructions for using `ikiwiki-makerepo` be clarified. This
9 command wants to create folders in the directory it is run in. Which
10 directory should that be - `$SRCDIR?` --Andy
11
12 > No, `ikiwiki-makerepo` does not create directories in the current
13 > directory. You specify the directory you want it to create and it creates
14 > the directory and makes it into a repository. The setup instuctions have
15 > examples of doing this. I don't see anything unclear. --[[Joey]]
16
17 Sorry, was not precise enough. It does if you are using the git option. I
18 believe this is partially explained on the rcs/git/ page. However I'm still
19 not totally clear where I should run the command when using git. If I
20 should be in $SRCDIR then updating the instructions to something like
21
22     REPOSITORY=~/wiki.git
23     cd $SRCDIR
24     ikiwiki-makerepo git $SCDIR $REPOSITORY
25
26 might clear things up a little. Apologies if I'm being a bit dim, learning
27 ikiwiki and git at same time :) 
28
29 Have tried 3 options
30
31 1. mkdir $REP cd $REP run command (says $REP already exists so won't run)
32 2. rm -rf $REP cd $SRC run command (creates a repository in $SRC, does not create $REP ends with "remote origin already exists"
33 3. mkdir $TMP cd $TMP run command (creates a repository in $SRC/.git creates a repository in $TMP, does nothing to $REP, ends with "remote origin already exists".
34
35 Version of ikiwiki installed is package from Ubuntu/Hardy 2.19
36 Git version is 1.5.2.5
37
38 n.b. svn version of command worked fine :)
39
40 --Andy
41
42 >       Initialized empty shared Git repository in /home/deploy/tmp/
43 >       Initialized empty Git repository in .git/
44 >       fatal: '/home/deploy/tmp/repo': unable to chdir or not a git archive
45
46 Looks like your git does not support GIT_DIR being used with git-init. I
47 see some mentions of changes in git's changelog for 1.5.3 that look
48 relevant. I've changed ikiwiki-makerepo to use a method more portable to
49 older versions of git. --[[Joey]]
50
51 Many thanks Joey, upgraded my git, and now have working iki :) -- Andy
52
53 ----
54
55 It isn't intended that .ikiwiki be versioned, is it? Do you have a svn:ignore set? 
56 Is there some magic way you can make the svn commands (and presumably commands for 
57 the other VCSs here) ignore the .ikiwiki directory during step 8, when they import it?
58 If not, maybe a note should be made that the user should delete this file before 
59 they import. --Ethan
60
61 > No, .ikiwiki should not be versioned, and a svn:ignore of it is reasonable,
62 > although probably too much noise for the setup instructions.
63 > I've switched to a different method that preserves .ikiwiki, w/o checking
64 > it in. --[[Joey]]
65
66 ----
67
68 These instructions should probably show how to use a bare Git repository
69 (`GIT_DIR=somewhere.git git-init-db`) rather than a repository with a full
70 working copy. You can always clone the repository if you want your own local
71 working copy. Furthermore, this allows you to make multiple commits to your
72 working copy before pushing them to the repository and causing the wiki to
73 update. --[[JoshTriplett]]
74
75 > I'm currently testing and running such a setup. --[[tschwinge]]
76
77 Furthermore the git instructions should be changed to move the *.ikiwiki*
78 directory back into the wiki's working copy directory, isn't it? --[[tschwinge]]
79
80 > Yes, I think so.  I will clean these instructions up unless somebody tells me we're missing something fundamental. --[[BartMassey]]
81
82 >> Either you do it or I'll do it somewhen soon.  --[[tschwinge]]
83
84 ----
85
86 Curious as to why support for CVS is not built in. --[[Luther]]
87
88 > See [[todo/CVS_backend|todo/CVS_backend]], but you might consider switching to a better version control system. --[[JoshTriplett]]
89
90 ----
91
92 What is the syntax for specifying the adminuser as an openid user?  I've tried a couple things but I'm missing something.   Thanks for any pointers.  -- [[AdamShand]]
93
94 > Just put the openid url in there. It has to be the full url with
95 > "http://". --[[Joey]]
96
97 ----
98
99 I apologize if this is the incorrect forum for this question, but I am trying to get ikiwiki set up and running with git.  I followed all the directions and all seems to work until I go back and try to make changes.  The steps I am performing:
100
101     cd $SRCDIR  (e.g. ~/ikisrc)
102     vim index.mdwn (add a couple lines)
103     git commit -a -m 'test'
104     git push
105
106 I then get a long error message which reads in part "You asked me to pull without telling me which branch you
107 want to merge with, and 'branch.master.merge' in your configuration file does not tell me either." From that point on, I get:
108
109     sws@odin:~/dev/ikisrc$ git push
110     To /home/git/repos/myikiwiki.git
111      ! [rejected]        master -> master (non-fast forward)
112     error: failed to push to '/home/git/repos/myikiwiki.git'
113
114 If I do a git clone ssh://odin/path/to/$REPOSITORY from another machine and try to edit I get the same error sequence.  What am I doing wrong?
115
116 -----
117
118 I follow every steps of the setup procedure, change some templates and tried to modify some page through the web but was not able to do so. Every page seems to be locked by the adminuser user. When I remove the adminuser in the setup file, every ran fine. Did I miss something ? What is exactly the adminuser supposed to be allowed to ? Is he the only user allowed to modify pages ?
119
120 > This was a bug in ikwiki that was fixed in version 2.44. --[[Joey]]