]> sipb.mit.edu Git - ikiwiki.git/blobdiff - doc/bugs/No_link_for_blog_items_when_filename_contains_a_colon.mdwn
(no commit message)
[ikiwiki.git] / doc / bugs / No_link_for_blog_items_when_filename_contains_a_colon.mdwn
index 313c1adddbf038df3bf16d46346652a07aa9c2a8..b78515596a525a6e37cb19d92bede456fbbfdf5c 100644 (file)
@@ -57,4 +57,15 @@ What do you think about that? Does the patch have any side-effects I didn't see?
 > I almost really fixed this in 2.53, but missed one case. All fixed now
 > AFAICS. --[[Joey]]
 
-[[tag done]]
+>> Hmm, did you fix it now in 2.54? If so, I suspect there is still one little case left (might well be the last one,
+>> at least I hope so ;-) ): I just created a test post in the sandbox here: [[sandbox/test: with a colon in its name]]
+>> (btw, why doesn't this get a hyperlink here?).
+>>
+>> As it is put in the list of blog posts as a relative link, it starts
+>> with `<word><colon>` -- this makes the browser think that "test" is a protocol specification which is to replace `http`,
+>> so it complains (at least Opera and Firefox/Iceweasel on my Debian Etch do). What I described above for subpages
+>> with this name pattern also still happens on my local install (ikiwiki 2.54 on Debian Etch), but this is basically
+>> the same problem.
+>>
+>> I think the cleanest solution would be to quote colons in page names (like it is currently done for slashes)?
+>> Starting the links with "`./`", as I proposed above, now seems a bit ugly to me...  --Mathias