]> sipb.mit.edu Git - ikiwiki.git/commitdiff
Move the svn+ssh discussion to the forum.
authorhttps://www.google.com/accounts/o8/id?id=AItOawngqGADV9fidHK5qabIzKN0bx1ZIfvaTqs <Glenn@web>
Fri, 10 Sep 2010 13:00:03 +0000 (13:00 +0000)
committerJoey Hess <joey@kitenet.net>
Fri, 10 Sep 2010 13:00:03 +0000 (13:00 +0000)
doc/forum/using_svn+ssh_with_ikiwiki.mdwn [new file with mode: 0644]

diff --git a/doc/forum/using_svn+ssh_with_ikiwiki.mdwn b/doc/forum/using_svn+ssh_with_ikiwiki.mdwn
new file mode 100644 (file)
index 0000000..b80e8e8
--- /dev/null
@@ -0,0 +1,9 @@
+Just as an experiment, I tried running ikiwiki using a remote repository, i.e. via "svn+ssh". After setting up the repo and relocating the working copy, unfortunately, it doesn't work; editing a page gives the error:
+
+Error: no element found at line 3, column 0, byte 28 at /opt/local/lib/perl5/vendor_perl/5.10.1/darwin-multi-2level/XML/Parser.pm line 187
+
+I think this is because, despite a SetEnv directive in the apache configuration, the CGI wrapper is expunging SVN_SSH from the environment (based on perusing the source of Wrapper.pm and looking at "envsave" there at the top). Is this the case? --Glenn
+
+That seems likely. You can edit Wrapper.pm and add SVN_SSH to the @envsave list and rebuild your wrappers to test it. --Joey
+
+A better way(?) would be to add a plugin to set the SVN_SSH variable at the appropriate moment (or even to add this to the SVN plugin).  What kind of hook should this be; it needs to run just *after* the CGI script cleans its environment?