(no commit message)
authorhttp://smcv.pseudorandom.co.uk/ <smcv@web>
Tue, 24 Sep 2013 15:01:09 +0000 (11:01 -0400)
committeradmin <admin@branchable.com>
Tue, 24 Sep 2013 15:01:09 +0000 (11:01 -0400)
doc/todo/Protocol_relative_urls_for_stylesheet_linking.mdwn

index 99906a5dece4542a223995cdc2db0ed3604e9e58..ccbaf4e73711af75936d9a1ee6323242ab962617 100644 (file)
@@ -12,3 +12,21 @@ This can be fixed by setting the base wiki url to a protocol relative url, such
 but this breaks all sorts of things, like the 404 plugin and wiki rebuilds will throw the following perl warning several times:
 
     Use of uninitialized value in string ne at /usr/share/perl5/IkiWiki.pm line 586
+
+> With a vaguely recent ikiwiki, if your `url` and `cgiurl` settings have the
+> same hostname (e.g.
+> `url => "http://www.example.com", cgiurl => "https://www.example.com/ikiwiki.cgi"`),
+> most links are path-only (e.g. `/style.css`), and in particular,
+> CGI-generated pages should generate those links. This was the implementation of
+> [[todo/want_to_avoid_ikiwiki_using_http_or_https_in_urls_to_allow_serving_both]].
+>
+> If your`$config{url}` and `$config{cgiurl}` have different hostnames (e.g.
+> `url => "http://wiki.example.com", cgiurl => "http://cgi.example.com/ikiwiki.cgi"`)
+> then you might still have this problem. In principle, IkiWiki could generate
+> protocol-relative URLs in this situation, but it isn't clear to me how
+> widely-supported those are.
+>
+> If you set both the `$config{url}` and `$config{cgiurl}` to https, but make
+> the resulting HTML available over HTTP as well as HTTPS, that should work
+> fine - accesses will be over http until the user either explicitly
+> navigates to https, or navigates to the CGI. --[[smcv]]