]> sipb.mit.edu Git - ikiwiki.git/commitdiff
new bug and patch
authorhttp://gmcmanus.myopenid.com/ <http://gmcmanus.myopenid.com/@web>
Sat, 19 Jul 2008 07:04:47 +0000 (03:04 -0400)
committerJoey Hess <joey@kitenet.net>
Sat, 19 Jul 2008 07:04:47 +0000 (03:04 -0400)
doc/bugs/search:___34__link__34___and___34__title__34___fields_are_incorrectly_specified.mdwn [new file with mode: 0644]

diff --git a/doc/bugs/search:___34__link__34___and___34__title__34___fields_are_incorrectly_specified.mdwn b/doc/bugs/search:___34__link__34___and___34__title__34___fields_are_incorrectly_specified.mdwn
new file mode 100644 (file)
index 0000000..ae446b8
--- /dev/null
@@ -0,0 +1,27 @@
+Currently, ikiwiki indexes the "title" and "link" fields of a page
+using the prefix "Z".
+This is incorrect.
+"Z" is for stemmed terms,
+which xapian inserts itself.
+Furthermore, the custom field "LINK" should use the "X" prefix.
+(This is according to the [xapian-omega documentation] [xapian].)
+
+I have a [patch][] that fixes this.
+Once it is applied,
+the wiki should be rebuilt to fix the search index.
+
+What problems does the current behaviour cause?
+Consider the [[tags]] page.
+ikiwiki indexes the term "ZStags" for its title.
+xapian stems this and also indexes "ZZStag".
+(Notice the additional "Z".)
+Now when [searching for "title:tags"] [search],
+xapian stems this and searches for "ZStag",
+and so only finds pages which were indexed by _ikiwiki_ with "ZStag"
+(i.e. those pages with the singular "tag" in the title).
+
+--Gabriel.
+
+[xapian]: http://xapian.org/docs/omega/termprefixes.html
+ [patch]: http://www.gmcmanus.org/0001-Use-correct-term-prefixes-when-searching.patch
+[search]: http://ikiwiki.info/ikiwiki.cgi?P=title%3Atags