whee, working patch *and* unit test
authorhttps://id.koumbit.net/anarcat <https://id.koumbit.net/anarcat@web>
Sat, 7 Sep 2013 22:51:28 +0000 (18:51 -0400)
committeradmin <admin@branchable.com>
Sat, 7 Sep 2013 22:51:28 +0000 (18:51 -0400)
doc/bugs/syslog_fails_with_non-ASCII_wikinames.mdwn

index f2e3849f4c5a852f5d64e3642a59513c32f37a35..712205b7ac0ec7c41e64929d5139b8f91b9a511d 100644 (file)
@@ -14,26 +14,8 @@ My guess is this sits somewhere here:
 
 Yet I am not sure how to fix that kind of problem in Perl... --[[anarcat]]
 
 
 Yet I am not sure how to fix that kind of problem in Perl... --[[anarcat]]
 
-I tried to make this unit test:
-
-[[!format perl """
-#!/usr/bin/perl
-use warnings;
-use strict;
-use Test::More tests => 5;
-
-BEGIN { use_ok("IkiWiki"); }
-
-$IkiWiki::config{verbose} = 1;
-$IkiWiki::config{syslog} = 1;
-$IkiWiki::config{wikiname} = 'ascii';
-ok(debug('test'));
-$IkiWiki::config{wikiname} = 'not â’¶SCII';
-ok(debug('test'));
-"""]]
-
-And I couldn't reproduce the problem. Therefore, I suspect the problem may be somewhere else - maybe in the options parsing? One thing that's for sure: when I put that funky character in the title, it breaks logging! If I remove the "eval" above, I get:
+If I remove the "eval" above, I get:
 
     Error: Wide character in syswrite at /usr/lib/perl/5.14/Sys/Syslog.pm line 485.
 
 
     Error: Wide character in syswrite at /usr/lib/perl/5.14/Sys/Syslog.pm line 485.
 
-I have improved a little the error handling in log_message() so that we see *something* when syslog fails, see the branch documented above. I can also confirm that reverting [[todo/syslog_should_show_wiki_name]] fixes the bug.
+I have improved a little the error handling in log_message() so that we see *something* when syslog fails, see the branch documented above. I can also confirm that reverting [[todo/syslog_should_show_wiki_name]] fixes the bug. Finally, I have a unit test that reproduces the problem in git, and a working [[!taglink patch]] for the bug, again in git.